In English     Paul Okkenhaug-selskapet     Noteutgivelser     For skolene     Plateproduksjoner     Biografi     Bilder     Last ned musikk     På Facebook     Tilbake


Fra programmet:
 
Okkenhaugdagene
i Levanger
14.-16. september 2001


Paul Okkenhaug-
dagene

2001
 
 
Paul Okkenhaug-
dagene

2005
 
 
Paul Okkenhaug-
dagene
2008
 
 
SUS-dagene


Paul
Okkenhaug

2018
 

 

 

 
  
Fra arrangementet på Tørkhuset           Forestillingen for barn på Levanger
                                                                      Bibliotek
 
  
  
Fra arrangementet på Tørkhuset
 
  
Levanger kirkekor - Blomsternedlegging på minnebautaen
 
  
Martin Stavrum holder tale ved minnebautaen
 
  
Magnhild Okkenhaug                        Leiv Ramfjord fra seminar på HiNT   
Levangeravisa 18.09.2001 
Trønderavisa 18.09.2001Levangeravisa lederartikkelNasjonale størrelser til Okkenhaugdagene


Adresseavisen 14.09.2001

Levanger kommune tar sats og inviterer kjente nasjonale musikere til Okkenhaugdagene. Sopranen Eir Inderhaug er en av dem. I helga arrangerer Levanger kommune for første gang Okkenhaugdagene til ære for komponisten Paul Okkenhaug.

Som komponist har han vært mest kjent for musikken til «Spelet om Heilag Olav». Nå vil Levanger kommune gjøre resten av musikken hans kjent. Sopranen Eir Inderhaug har gjennom sin seks års lange erfaring som Gudrun i Spelet på Stiklestad, blitt glad i Okkenhaugs musikk. Levanger kommune har vært på jakt etter størrelser som Inderhaug for å trekke folk til Okkenhaugdagene. 
- Det er viktig å løfte arrangementet opp på et nasjonalt nivå for å få anerkjennelse og respekt i videre kretser enn bare Levanger. I tillegg til nasjonale musikere som Inderhaug, Isa Gericke, Svein Amund Skara, piano og Njål Sparbo, baryton, tar vi også i bruk lokale sangkor og forelesere, sier Odd Håpnes i Levanger kommune. 
Eir Inderhaug er en av flere kjente sangere og musikere som snakker varmt om Okkenhaugs musikk, og som mener den ikke har fått den anerkjennelse den fortjener. 
- Det er noe ved musikken hans som ligger nært våre folketoner. 
Samtidig kan jeg kjenne igjen trekk fra tysk musikk hos Okkenhaug. Av og til skulle en tro at det var Schubert som hadde komponert stykkene hans! Okkenhaug har et vidt spekter som blant andre jeg og dirigenten Ole Kristian Ruud har lært oss å sette pris på, forteller Inderhaug. Dirigent Ruud har også blitt godt kjent med Okkenhaugs musikk gjennom «Spelet om Heilag Olav», og tar nå i bruk Okkenhaugs komposisjoner på konserter verden rundt. 
 

Okkenhaugdagene er tenkt å bli et årlig arrangement som skal trekke folk fra hele landet. Årets program blir innledet på fredag morgen med et seminar om Paul Okkenhaugs liv og musikk. Videre blir det filmvisning av en dokumentarfilm om Okkenhaug produsert av filmskaper og kunsthistoriker Sverre Krüger. Fredag kveld er det intimkonsert med Eir Inderhaug, mens Isa Gericke, Njål Sparbo og Svein Amund Skara skal holde konsert sammen med kammerkoret NOTAbene på lørdag kveld. Et besøk i det såkalte tørkhuset hjemme på gården til paul Okkenhaug står også på programmet, men der er billettene allerede utsolgt. Tørkhuset har vært et kunstnerrede for kjente norske diktere, malere og musikere på midten av 1900-tallet. 
- Vi håper og tror at Okkenhaugdagene vil være et arrangement som gjør Okkenhaugs liv og musikk kjent for et bredere publikum enn i dag, sier Odd Håpnes. 

MARTE HALLEM 74 01 95 21 
marte.hallem@adresseavisen.no 

Foto: LEIF ARNE HOLME 

Musikken til Paul Okkenhaugs ligger sopranen Eir Inderhaugs hjerte nær. I kveld holder hun konsert med Okkenhaugs musikk på Brusve gård i Levanger.