In English      Paul Okkenhaug-selskapet      Noteutgivelser      For skolene      Plateproduksjoner      Biografi      Bilder      Last ned musikk      Følg på Facebook      Tilbake

SPELET 2021 - Koronaavlyst

SPELET 2020 - Koronaavlyst

SPELET 2019  25. - 29. juli

SPELET 2018


http://stiklestad.no/opplevelser/spelet-om-heilag-olav/


SPELET 2017
 

“Spelet om Heilag Olav” er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli. I 2017 gikk selve festivalen av stabelen i tidsrommet 24.-30.juli, og det ble spilt fire forestillinger av “Spelet om Heilag Olav”.


Trond Espen Seim var tilbake i Stiklestadamfiet til sommeren i rollen som kong Olav.
– Vi er utrolig glade for at vi kan få tilbake en kapasitet som Trond Espen Seim i rollen som Olav, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter i en pressemelding og legger til: – En virkelig flott og fleksibel skuespiller som fyller spelamfiet med både sitt store format og sin nærhet.

Glad for å være tilbake Trond Espen Seim uttrykker også stor glede over å være tilbake på Stiklestad igjen. – Jeg gleder meg som en monark til Stiklestad, sier han i pressemeldingen.

Med seg får han hele fire nye profesjonelle skuespillere Mari Maurstad, Even Stormoen, Sondre Krogtoft Larsen og Tore Berntsen Granås. Mari Maurstad bekler rollen som ny Grima og Even Stormoen som Gamal-Jostein – en rolle hans far Kjell Stormoen spilte i årene 1989–1993.

Stort steg for Lavrans Lavrans Haga, skuespiller fra Verdal og mangeårig spelveteran, skal for første gang skal bekle rollen som Tormod Kolbrunarskald. – Lavrans er ett av skuespillertalentene som har vokst ut av spelet og han har de siste årene gestaltet roller som Froste og Kvistadbonden. Vi har for øvrig sett Lavrans i mange ulike roller de senere årene, nå sist i Verdal Teaterlags «Levva livet». Nå tar han et nytt steg videre i den viktige sangrollen som Tormod Kolbrunarskald, sier Turid Hofstad.

Tore Berntsen Granås, som til vanlig er å se ved Nord-Trøndelag Teater, er ny i rollen som Torgeir fra Kvistad (Kvistadbonden).

Videreutvikler musikkuttrykket Hanne Skille Reitan fra Verdal fikk i fjor mye skryt for sin tolkning av Gudrun, også hun er tilbake i år, det samme er stjørdalingen Trine Wiggen som Gudrid og Ingar Helge Gimle som Torgeir Flekk.

I rollen som Froste får vi stifte bekjentskap med Sondre Krogtoft Larsen, som har medvirket i flere tv-serier og filmer som «Hotel Cæsar» og spillefilmene «Lyst» og «Juleblod».

Det musikalske grepet med stort orkester med blåsebesetning og et lite solistensemble på scenen ble i fjor en suksess. Instruktør Hanne Tømta og musikalsk leder Simon Revholt vil jobbe videre med å utvikle dette uttrykket i årets utgave av Spelet om Heilag Olav, opplyses det i pressemeldingen.


(Sakset fra Trønderavisa 26.mars 2017)


SPELET OM HEILAG OLAV PÅ STIKLESTAD 

 

 

   

 

Paul Okkenhaug og Gisle Straume
 Innherred Folkeblad Verdalingen 29.07.1983Levangeravisa 29.07.1983 

 DIVERSE FRA PRESSEN:
 

 
Trønderavisa 06.07.2013
  


Spelhistorikk i Trønderavisa 12.07.2014
 

Innherred 18.07.2015Innherred Folkeblad Verdalingen 29.07.1983
Verdens Gang 28.07.1960

 


Verdens Gang 19.06.1954


 
 


Paul Okkenhaug-
dagene

2001
 
 
Paul Okkenhaug-
dagene

2005
 
 
Paul Okkenhaug-
dagene
2008
 
 
SUS-dagene


Paul
Okkenhaug

2018